torstai 16. elokuuta 2012

Winchester & Bournemouth

Saanko hieman kertoa siitä, kuinka ihastunut olenkaan tähän kylään, jonka reunamilla asun vielä seuraavan 1,5 viikon ajan valmennusleirin merkeissä. Winchester, tuomittuna kirjoitusvirheisiin on ehkä maailman suloisin kylän ja pienen kaupungin yhdistelmä. Sen herttaiset yhteenrakennetut eri väriset ja muotoiset talot huutavat, että "Odotahan vain, kyllä se Harry Potter ilmestyy minun ovestani. Odotapahan siinä, tulet vielä yllättymään." Tai sen ihanat vihreät puistot, joissa paikalliset pelaavat pelejä tai ottavat aurinkoa. Puro solisee ihanasti, kun puolen metrin kokoiset kalat polskuttelevat ympäriinsä. Hienostuneet vanhat rouvat istuskelevat penkeillä ja juttelevat keskenään hurmaavalla aksentillaan, joka ei ole päässyt sekoittumaan muiden alueiden aksenttien kanssa, niin kuin useimpien nuorten.

Eräs leirimme liideri neuvoi meille oikoreitin, joka on noin 10-15 minuuttia nopeampi. Se menee ikivanhan hautausmaan läpi, missä hautakivet ovat sammaleen peitossa, epäselviä, haljenneita tai nurin. Siinä on kuitenkin oma viehätyksensä. Löysimme eräältä haudalta uusia kukkia todisteena siitä, että joku todella käy siellä eikä ole vain läpikulkumatkalla, toisin kuin useimmat vastaantulijat. Ja me.











Tunnin ajomatkan päässä on myös Bournemouth, Englannin kuuluisa rantakaupunki, turistirysä, missä hiekarantaa on kilometreittäin. Hienon laiturin päässä on teatteria, karusellia ja kaikkea muuta kivaa. Paljon hienoja (ja suuren suuria) simpukoita ja hyväkäytöksisiä puluja. Kunnia heille, kun osaavat lukea kieltokylttejä. Ja siellä oli palmuja, repikää siitä.









Loooooove, Tyra Maria

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :) winchester on yks mun lemmpparikaupungeista Britannian saarella <3
    Ite mietin vaihtariks lähtöä ja vaihtoehtojärjestöinä tällä hetkellä explorius, into ja EF. Mitä ite pidit EF:sta? Ja oliko toi leiri kallis? miten oot siellä walesissa viihtyny? puhutaanko siellä jotain omaa murretta? onko sun isantaperhe kiva? mulla on todistuksessa kaks 5:tosta (fyssa ja matikka), haittaako se kauheesti, koska en aio niitä Briteissä opiskella kumminkaan, jos sinne pääsen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo olivat itseasiassa samat kolme järjestövaihtoehtoa minunkin kohdallani, kun olin päättänyt lähteä Britteihin.

      Exploriuksen toiminnasta Amerikassa ei ole hurraa-huutoja kantautunut korviini (päin vastoin) ja sama homma EF:n kanssa. Intosta en osaa sanoa. MUTTA. Olen Iso-Britanniassa, en Jenkeissä, eikä minulla ole EF:n toiminnasta henkilökohtaisesti valittamista eikä minulla ole ollut järjestönä ja heidän toimintatapojensa kanssa ongelmia - vielä.

      EF:n sivuilla lukee, että vaihto-oppilasvuosi poistuu heidän Suomen ohjelmasta (???), että taitaa tulla vain kielimatkapainotteinen järjestö.

      EF:ään olen ollut tyytyväinen.

      Leirin mainostettiin olleen leiriläisten mielestä heidän elämänsä parhaimmat kaksi viikkoa ja kyllä ensimmäiset päivät sitä kummasteltiin ääneen. Mutta kyllä he totta puhuivat, aivan MAHTAVAT kaksi viikkoa, kyllä kannatti maksaa se tonni extraa.

      Walesissa olen viihtynyt loistavasti, ei ole ollut valittamista (aluevalinta, kenties?). Ihmiset ovat kuuleman mukaan samankaltaisia kuin Irlannissakin mutta Irlannissa on eurot, jos miettii tuota punnan kurssia ja mahdollisia veroja ymsyms.

      Walesissa tosissaa on oma murteensa, mutta se vaihtelee täysin alueittain. Kun puhutaan brittiaksentista, ollaan täysin hakoteillä, nimittäin koko Brittein saarilla on satoja erilaisia aksentteja ja murteita, ja taitavimmat ihmiset pystyvät päättelemään toisen aksentista ja puhetyylistä tämän kotikaupungin. Niin paljon se voi vaihdella, mutta tällaiselle vaihtarille ne ovat kaikki samaa englantia. Ääntämistavat ovat erittäin ihmiskohtaisia. Mutta walesin murteesta kiinnisaamisessa meni muutama viikko, nyt se menee kuin vettä vain.

      Isäntäperhe on ok, ei maailman mahtavin mutta vielä ei ole tullut syytä vaihtaakaan sitä. Suomen EF:stä ollaan oltu yhteydessä vanhempiini ja he ovat pohtineet minun siirtämistä toiseen perheeseen, koska oma perheeni ei matkusta ollenkaan. Tämä idea on tullut täysin EF:ltä ja minä olen nyt yrittänyt sitä hieman hyssytellä sanomalla, että keskustelen itse ensiksi perheeni kanssa. Mutta tosiaan, järjestöt ovat (yleensä ainakin) myös sinun kuin perheesi tukena vuotesi aikana.

      Sitä täytyy kysyä kyllä järjestöltä, mutta se on erittäin ihmiskohtaista. Jos olet motivoitunut ja todella kiinnostunut ulkomaille lähdöstä ja pystyt näyttämään sen (täytä esim. hakemus huolella, äläkä käytä vain yhtä lausetta vastaamiseen) niin ei siinä pitäisi olla estettä. Haastattelija ja järjestön toimisto pystyy vastaamaan tarkemmin. Mutta motivaatio on kaiken A ja O.

      Toivottavasti pystyin vastaamaan kysymyksiisi tyydyttävästi! :))

      Poista

Tuohon alapuolella/yläpuolella olevaan kenttään saa kommentoida vapaasti kaikkea maan ja taivaan väliltä, vähäpätöisimmästä hirmutärkeään. Kaikki kommentit luetaan ja ne ilahduttavat minua suunnattomasti, oli sitten kyseessä vaikka salainen toiveesi kertoa jollekin aamupalasta, jonka viime viikon keskiviikkona söit.

Kuulostan jo ihan joltain nuorten tukipuhelimen mainokselta. Mutta tuohon lootaan terkkuja, kiitos.