keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Isäntäperhetiedoiksi niitä kutsutaan :))

Kuten varmaan kaikista nerokkaimmat tajusivatkin jo, että sain isäntäperhetietoni!! Wihiiwubbiduu! Kuvankaunis ja kuuluisa Isle of Wight kutsuu tätä tyttöä, en siis mantereelle päässyt... :DDD Ei kuules mitään väliä, oon vaan niin pilvessä, että nauroin tänään bussin kyljessä olevalle mainoksellekin. xDD Anyway, perheessä on kotiäiti, isukki ja viisi lasta! :OO Ei siinä mitään, mutta kaiken noiden lasten keskelle tulee mun lisäksi vielä toinenkin vaihtari (jebou!), mikä on mun mielestä ihan sika kivaa, koskakoska saan jonkun samanikäisen juttukaverin, joka tietää mitä minun päässäni pyörii vaihtarina olemisesta (muu onkin sitten mysteeri myös itselleni) jajajaja tiiän ainakin jonkun koulusta. :))

Google-on-kaveri, pöllin siltä kuvia, katsokaa ja ihailkaa:


odotan jo hobittien tulevan noista ulos :))

 


 


 


tää on Ryden kaupungista, mikä on (?)
isompi kaupunki kyseisellä saarella
Elikkäs, mitä olen  nyt internetin ihmeellisestä maailmasta tähän asti oppinut on mm. se, että kyseisen saaren pinta-ala on 384 neliökilometriä ja asukkaita sellaiset 140 500. Saarelta on löytynyt paljon dinosaurusten fossiileita ja olihan siellä roomalaisetkin rakentelemassa huviloitaan. PLUS king Charles on ollut Englannin sisällissodan aikana siellä vangittuna, tyhmänä kun sinne meni. Kuningatar Victoria vietteli siellä kesiään saaden saaresta viktoriaanisen maailman muoti-ihmisten lomakohteen (kyllä, minua kiinnostaa historia...).

Siellä pidetään vuosittain kuuluisa rock-festivaali Isle of Wight Festival. Talvisin lämpötila ei vajoa (keskimääräisten laskujen mukaan) lähellekään miinusasteita vaan pysyttelee siinä kymmenen astetta plussan puolella. Ja joku valitti mulle, että miksi menen niin kylmään paikkaan kuin Britteihin... :)))) Ja sinne pääsee vain ja ainoastaan laivalla/lautalla/soutuveneellä/uiden/juosten-vetten-päällä. Siellä on myös kolme vankilaa, syyttää voi vain ympäröivää vettä.

Luontoaluontoa, sitä siellä riittää. Näin sanoo suomenkielinen Wikipedia, kyllä alistuin kyseiseen paikkaan ja kieleen en halua halveerata rakasta kieltäni, sitä vaan, että olin yllättynyt tiedon määrästä suomeksi kyseisestä saaripahasesta. Lukekaa:

"Wightsaaren tärkein elinkeino on matkailu, mutta saarella on myös vahvat perinteet maanviljelyssä. Ilmasto on suotuisampi kuin muualla Englannissa ja kasvukauden pituus on etu paikallisille maanviljelijöille, joiden on myytävä tuotteitaan kalliimmalla muualle maahan korkeiden kuljetuskustannusten vuoksi. Nykyisin saarella vietetään jopa valkosipulifestivaalia menestyneen sadon ja myynnin vuoksi. Wightsaarella on myös yksi Britteinsaarten vanhimpia viinitiloja."

Ryde (minne menen) on suurin kaupunki ja viktoriaaniselta ajalta (!). Kuusi kilometriä pitkät rannat löytyy ja onkin suosittu kohde turistien keskuudessa. mikä onkin suurin rahantuoja. Siellä vietetään karnivaaleja, joita vietetään useampia päiviä ja ne onkin jaettu kahteen osaan: päiväpippaloihin ja yöbileisiin, jolloin on hienot valaistukset! Rydellä on oma jääkiekkojoukkuekin (HUOM.!! Jutta ja Anna!)

Ja sitten käyn koulua Newportissa mikä on muuten kiinnostavaa, koska luulisi, että saaren isoimmassa kaupungissa olisi minulle koulu, mutta ei varmaan sitten. On varmaan hostit ja aluevalvoja joutunut etsimään sopivaa koulua vähän pidempään, koska lähdetään ihan "sisämaahan". Omistautuneisuutta? Vi hoppas... :DD, joka tosiaan on saaren keskiosassa ja muuten on saaren "main shopping area". Onko fiksua lähettää mut sinne käymään koulua, onko? No, ei. Uudessaportissa on i-ha-na puisto ja sijoittuukin Medinan kylkeen.

Saarten asukkaiden puhetavasta sen verran, että se muistuttaa Hampshiren , joka onkin siinä ylhäällä, mantereen puolella aksenttia. Yleensä wightiläiset jättää konsonantteja sanomatta ja sen sijaan venyttää vokaaleja. Heillä on myös omia sanoja, vain ja ainoastaan hämmentääkseen minua, olen siitä aivan varma esim. grockle, mikä tarkoittaa vierailijaa/turistia, ovener, joka taas on mantereelta saarelle muuttanut ja jäänyt ihminen ja kaikkein paras: nammit, joka ei tarkoita nimeämistä name it vaan sitä kaikkein tärkeintä ja rakkainta, nimittäin ruokaa.

Pari karttakuvaa, olloos hyvvöös:

se on sitten tuo punainen läiskä tuossa alhaalla

Ryde, kyllä olet koilisessa MINÄTULENÄLÄHUOLI!!!


Voiko olla jo aivan rakastunut tuohon paikkaan, vaikka ei ole edes koskaan käynytkään siellä? :))) Nono, kuitenkin, loppuun vielä tämän ja eilisen päivän aikaansaannoksia... :DD ja anteeks ku nää kuvat hyppii, ne ei suostu asettumaan... :((

 


kuvan päivämäärää ei ollu tarkoitus yliviivata, vaan korostaa,
koska huomasin olleeni siellä siskoni syntymäpäivänä... ;))
 

4 kommenttia:

  1. pääsiks vaihtariks rotareitten kautta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Een, vaan EF:n kautta. Ja oli muuten nopiaa toimintaa, hihi. ;))

      Poista
  2. IHANA PAIKKA! oon niin kateellinen sulle! :--D
    mä lähen itekki vuonna 2013 britteihin, ja toivosin itekki pääseväni noin suloseen paikkaan :--D onnea sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kiitos vain, mutta tuo paikkahan meni puihin. Nyt suuntanahan on Walesin etelärannikko. :))

      Poista

Tuohon alapuolella/yläpuolella olevaan kenttään saa kommentoida vapaasti kaikkea maan ja taivaan väliltä, vähäpätöisimmästä hirmutärkeään. Kaikki kommentit luetaan ja ne ilahduttavat minua suunnattomasti, oli sitten kyseessä vaikka salainen toiveesi kertoa jollekin aamupalasta, jonka viime viikon keskiviikkona söit.

Kuulostan jo ihan joltain nuorten tukipuhelimen mainokselta. Mutta tuohon lootaan terkkuja, kiitos.